Aivopankki – Suomalaisten aivoterveyden hyväksi

Aivopankki on Biogenin käynnistämä aivoterveyshanke, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia pitämään huolta aivojensa hyvinvoinnista.

Aivot ovat meidän jokaisen tärkeintä pääomaa. Kun aivomme voivat hyvin, jaksamme paremmin, työnteko sujuu ja elämänlaatu paranee. Aivoterveysteoista hyödymme paitsi me itse, myös läheisemme sekä loppujen lopuksi koko suomalainen yhteiskunta.

Aivosairaudet ovat Suomen kallein kansantauti. Kustannuksia kertyy vuositasolla jopa 9 miljardia euroa, minkä vuoksi aivojen terveys on paitsi yksilön, myös koko yhteiskunnan kannalta tärkeää. Aivosairauksien syntyyn liittyy erilaisia riskitekijöitä kuten ikä ja geeniperimä, joihin emme itse voi vaikuttaa, mutta onneksi on myös paljon, mihin voimme – ja meidän pitääkin – vaikuttaa.

Aivopankki on kattava tietopankki kaikille aivoterveydestä kiinnostuneille. Sieltä löytyy monipuolista, luotettavaa ja ajankohtaista tietoa erilaisista aivoterveyteen liittyvistä aiheista niin yksilön kuin myös yhteiskunnan näkökulmasta. Haluamme kannustaa kaikkia aivoterveystekoihin ja olemme keränneet sivulle paljon käytännön vinkkejä aivoterveempään arkeen. Aivopankista voi muun muassa lukea, mikä kaikki vaikuttaa muistiin, miksi tanssi on loistavaa aivojumppaa, miksi täydellistä unta on turha tavoitella ja miten musiikki vaikuttaa aivoihin. Kaikki aivopankin sisällöt on tuotettu yhteistyössä aivoterveyden huippuasiantuntijoiden kanssa.