Alzheimerin tauti

Biogenin tutkimus- ja kehitysorganisaatio pyrkii kehittämään hoitoja neurogeneratiivisiin sairauksiin, joihin ei ole hoitoa, kuten Alzheimerin tautiin.

Näemme Alzheimerin taudin alueena, jossa voimme saada aikaan huomattavia muutoksia potilaiden elämiin. Sairauteen ei tällä hetkellä ei ole hoitoa, joka ehkäisisi, viivästyttäisi tai pysäyttäisi sen etenemisen.

Alzheimerin tauti on etenevä neurologinen sairaus, joka heikentää maailmanlaajuisesti miljoonien ihmisten kykyä elää itsenäisesti.

Alzheimerin tautia ja vastaavia muistisairauksia sairastaa maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaa ihmistä ja määrä on jatkuvassa kasvussa.

Muistisairaus ei vaikuta negatiivisesti vain elämänlaatuun vaan myös sen pituuteen – Se on kolmanneksi yleisin kuolinsyy yli 65-vuotiailla, syövän ja sydänsairauksien jälkeen.

Alzheimerin tauti todetaan usein yli 65-vuotiailla, mutta se alkaa usein vuosia tai vuosikymmeniä ennen oireiden ilmaantumista pienin neurologisin muutoksin. Monet ihmiset kokevat nämä muutokset kognitiivisten toimintojen lievänä heikentymisenä.

Biogen on sitoutunut Alzheimerin taudin tutkimukseen ja hoidon kehittämiseen. Visionamme on parantaa Alzheimerin taudin hoidon ennustetta uusien innovatiivisten hoitovaihtoehtojen avulla.

Tutkimusohjelmamme keskittyvät sairauden varhaisiin vaiheisiin ja sen syihin. Meneillään olevien tutkimusohjelmien vaiheet vaihtelevat prekliinisistä kokeista faasi 3:n kliinisiin tutkimuksiin.