Biogen ja VTT yhteistyöhön – Alzheimer’s Disease Challenge startup-yrityksille tähtää digitaalisten ratkaisujen löytämiseen

 

Alzheimer’s Disease Challenge etsii digitaalisia ratkaisuja Alzheimerin taudin ennaltaehkäisyyn sekä taudin varhaiseen diagnostiikkaan, potilaiden ja omaisten tukeen sekä terveydenhuollon ammattilaisten tueksi.

Muistisairaudet ja erityisesti Alzheimerin tauti on yksi aikamme suurimmista yhteiskunnallisista haasteista. Ainoastaan Euroopassa vuonna 2018 Alzheimeria tai muuta dementian muotoa sairasti 9,7 miljoonaa ihmistä. 1 Vuoteen 2030 mennessä sairastuneita arvioidaan olevan 14 miljoona aiheuttaen inhimillisen kärsimyksen lisäksi 250 miljardin euron kustannukset yhteiskunnalle.2

Biogen ja VTT haastavat terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja kehittävät startup-yritykset mukaan yhteiseen workshoppiin osana maailman johtavaa startup-tapahtumaa – Slushia, 1.12.2021. Alzheimer’s Disease Challengeen mukaan valittavilla startupeilla on tilaisuus päästä sparraamaan digitaalisen ratkaisun implementointia ja käyttöönottoa Alzheimerin tautia sairastavan potilaan hoitopolulla yhdessä kliinisten asiantuntijoiden, sijoittajien sekä VTT:n ja Biogenin asiantuntijoiden kanssa.

Lisätietoja ja hakuohjeet Alzheimer’s Disease Challengeen täältä. Startupit voivat hakea mukaan 30.10.2021 asti. Challengeen valitut startupit saavat tiedon viimeistään 15.11.2021 sekä lipun vuoden 2021 Slushiin.

 

Tietoa Biogenistä

Biogenin tavoitteena on olla edelläkävijä neurotieteissä. Biogen tutkii, kehittää ja toimittaa innovatiivisia hoitoja maailmanlaajuisesti ihmisille, joilla on vakavia neurologisia ja hermostoa rappeuttavia sairauksia sekä näiden liitännäissairauksia. Biogen on yksi maailman ensimmäisistä bioteknologiayrityksistä.

 

Tietoa VTT:stä

VTT on visionäärinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokumppani. Tartumme globaaleihin haasteisiin ja luomme niistä kestävän kasvun mahdollisuuksia. Autamme yhteiskuntaa kehittymään ja yrityksiä kasvamaan teknologisten innovaatioiden avulla – ajattelemme beyond the obvious.


Lisätietoja:

Andrei Nahkala,
Head of Corporate Affairs
Biogen Finland Oy
+358 40 593 2127
Andrei.nahkala@biogen.com

Emmi Reijula,
Senior Scientist
VTT
+358 50 434 0077
emmi.reijula@vtt.fi

 

Lähteet

1 Alzheimer Europe, Dementia in Europe Yearbook 2019, Estimating the prevalence of dementia in Europe
2 EFPIA, https://efpia.eu/about-medicines/use-of-medicines/disease-specific-groups/wewontrest-until-alzheimer-s-patients-have-a-brighter-future/, haettu 28.9.2021

 
Biogen-134104 | 09/2021