Biogen on bioteknologian edelläkävijä ja MS-taudin (multippeliskleroosin) hoitoon käytettävien lääkkeiden johtava valmistaja. Biogenilla on ensimmäinen spinaalisen lihasatrofian hoitoon hyväksytty lääkevalmiste. Yhtiö on neurologisten ja neurodegeneratiivisten sairauksien hoitoon tarkoitettujen uusien lääkkeiden tutkimuksen kärjessä. Sen toimintaa ohjaa maailmanluokan tutkimus ja tuotekehitys, ja se käyttää uusia tieteellisiä lähestymistapoja ja uraauurtavia teknologioita uusien hoitojen kehittämiseen, kaupallistamiseen ja valmistamiseen potilaille, joilla ei ole hoitovaihtoehtoja tai joilla hoitovaihtoehdot ovat vähissä.

Biogen on yli kahden vuosikymmenen ajan vienyt eteenpäin ymmärrystä MS-taudista ja muokannut sen hoitoa. Tutkimuksemme keskittyy nyt MS-taudin tutkimuksessa löytämään hoitoja, joilla korjataan sairauden aiheuttamia vaurioita – ja viime kädessä löytämään parantavan hoidon sairauteen.

Hyödynnämme asiantuntemustamme haastavimpien ja monimuotoisimpien neurologisten sairauksien, kuten Alzheimerin taudin, Parkinsonin taudin ja amyotrofisen lateraaliskleroosin (ALS), tutkimisessa. Neurotieteissä tutkimustulosten ja innovaatioiden tahti kiihtyy nopeasti, mikä ennakoi huomattavia hyötyjä potilaille. Biogen on osaltaan mukana tässä neurotieteiden kehityksessä ja pyrkii lisäämään syvempää ymmärrystä sairauden biologisista mekanismeista ja kehittämään näitä sairauksia sairastaville henkilöille hoitomuotoja, jotka voivat vaikuttaa heidän elämäänsä.

Kun tieto ihmisen biologiasta lisääntyy, Biogen käyttää uusinta teknologiaa löytääkseen hoitomuotoja harvinaisiin ja perinnöllisiin sairauksiin. Yhtiö tutkii myös uusia tapoja hoitaa sairauksia RNA-lääkkeiden ja geeniterapian avulla.

Fokusalueet

Tutkimus- ja kehitystyömme perustuu tieteeseen ja potilaiden elämään vaikuttamiseen ja keskittyy kolmeen ydinalueeseen: MS-tauti (multippeliskleroosi), hermostorappeumasairaudet (neurodegeneratiiviset) ja harvinaiset perinnölliset sairaudet.

Biosimilaarit

Biogen hyödyntää laajaa proteiinien muunteluun perustuvaa asiantuntemustaan ja on sitoutunut myös biosimilaarihoitojen kehittämiseen, jotta lääkkeiden saatavuus paranee ja terveydenhuoltojärjestelmien kustannustaakka kevenee. Uskomme, että johtava maailmanlaajuinen valmistuksemme ja kaupalliset toimintomme täyttävät parhaalla mahdollisella tavalla laadukkaiden, edullisempien biologisten valmisteiden kasvavan tarpeen.